Teknik

spårmarkering

Skriven av Jacob 1/4 2010 kl: 20:19
Bevaka tråd Citera

Ingen bild

Har en tive 2004 där spårmarkering styrlådan har gett upp, funderar på att markera manuellt, funkar det att bara slå till o från ström till spjäll reglagen ???i så fall kunde man ju bara koppla kabeln till ljusutaget. någon som vet ?
Skrivet av Vilhelm 2/4 2010 kl: 15:25
Citera

Vilhelm

Vet inte om det fungarar men kan väl inte va så svårt att prova? Ställer mig dock frågande till om det är praktiskt genomförbart, det blir en jäkla massa räknande på sådrag. Det ser så illa ut när man tappar bort sig.
Skrivet av Boxer 3/4 2010 kl: 08:00
Citera

Boxer

Håller med, i praktiken är det nog omöjligt att hålla reda på, åtminstonde om det är någotsånär rejäla skiften. Dessutom ser det inte bara illa ut, det är opraktiskt också när man kommer med sprutan eller gödningsspridaren.
Skrivet av olofsdal 3/4 2010 kl: 08:09
Citera

olofsdal

Jag satte pinnar när jag körde med min 4006. Senare använde jsg en gps spårhund. Det är helt omöjligt att komma ihåg dragen. Du får nog ha en stor röd lampa som lyser när den spårar, annars glömmer man väl stänga av den.
Skrivet av Fusion 3/4 2010 kl: 19:59
Citera

Här på slätta använde en del gubbar ett styck A4 ark som de hade skrivit siffror på som hjälp att hålla reda på dragen. Vid 12m hade de  1, 2 och 3, sedan gällde det att komma ihåg att flytta en klädnypa för varje drag. Jag har dock noterat att systemet inte är helt tillförlitligt vilket kan vara en tråkig syn fr.o.m. uppkomst t.o.m. skörd. I alla fall för en själv, för skadeglada grannar kan det däremot vara en källa till förnöjsamhet som varar hela sommaren.
Skrivet av Erik 4/4 2010 kl: 21:46
Citera

Erik

Det är fördelen med att ha åkrar avsides

Du måste vara medlem för att kunna svara på trådar i forumet.
Att bli medlem är gratis och det tar inte mer än ca 2 minuter att registrera sig.

Bli medlem här.